2016-ban az FSZK által támogatott Veszteségek és ajándékok című projekt keretében kezdtük el kidolgozni a sérült gyereket nevelő szülők veszteségeiről szóló programcsomagunkat. A csoportvezető képzések, sérült gyermeket nevelő szülők számára meghirdetett veszteségfeldolgozó csoportok és az egészségügyi, szociális és oktatási szakemberek és munkatársak számára kidolgozott együttműködő kommunikációt fejlesztő képzések és workshopok folyamatosan és nagy érdeklődéssel valósulnak meg azóta is.
2020-ban az NSZFK támogatással újabb, az érintettek számára ingyenesen elérhető veszteségfeldolgozó – erőforrás csoportok indulnak a sérült gyermeket nevelő szülők számára.

A programcsomagunk több célcsoportnak is szóló elemeket tartalmaz

Együttműködő kommunikáció a fogyatékossággal élők családtagjaival
A Napfogyatkozás Egyesület 1 napos workshopja egészségügyi dolgozók, a gyermekkel az érintett intézményekben (oktatási, szociális, fejlesztő ellátórendszer) foglalkozó szakemberek részére.
Read more.
Sérült gyermeket nevelő szülők veszteségei – csoportvezető képzés
„Merj a veszteségeidről bűntudat nélkül beszélni” – ez a mottója azoknak a veszteségfeldolgozó csoportoknak, amelyeket sérült gyermeket nevelő szülőknek szervezünk.
Read more.
Erőforrás csoport sérült gyermeket nevelő szülőknek
A szülőkre óriási pszichés terhet és nagy felelősséget rak az az elvárás, hogy minden lehetőséget megragadva fejlesszék gyermeküket. Ugyanakkor a
Read more.