Miért fontos, hogy legyenek veszteségfeldolgozást segítő programok az oktatási, szociális és egészségügyi ellátórendszerben dolgozók számára?

Mindennapos tapasztalat az ellátórendszer munkatársainak leterheltsége, a rendszer kapacitás és forráshiánya – miközben a legsérülékenyebb, legkiszolgáltatottabb élethelyzetekben kell megtartaniuk másokat. Szupervíziós, feldolgozó alkalmak hiányában a legelhivatottabb szakemberek is nehezen tudják önmagukat újraépíteni. Elengedhetetlen, hogy a szociális, oktatási és egészségügyi dolgozók is lehetőséget kapjanak a gyászuk és veszteségeik feldolgozására – ezáltal önmagukkal és a szakmai közösségük tagjaival való kapcsolódásra és a munkájuk során megélt nehéz helyzetek új megközelítésére, a kiégésük megelőzésére.

Egy programra, ahol gyászkísérők bevonásával

  • megoszthatják a munkájuk során tapasztalt veszteségekkel kapcsolatos megéléseiket, 
  • saját veszteségeik feldolgozásában kapnak támogatást, 
  • új minőségben egymás számára is társas támaszt tudnak adni.

A program célja, hogy minél több intézmény munkatársai kaphassanak veszteségeik feldolgozásában segítséget.  A legterheltebb, sokszor a legkevésbé elismert területeken dolgozók számára legyen lehetőség a veszteségeik megosztására, feldolgozására.

A program keretében folyamatosan lehetőséget biztosítunk:

  1. INGYENES ONLINE SZAKMAI NAPOK, ESETMEGBESZÉLŐ MŰHELYEKEN VALÓ RÉSZVÉTELRE. A műhelyeket folyamatosan hirdetjük meg az egészségügyi, szociális és oktatási területen dolgozók számára.
  2. INTÉZMÉNYEN BELÜL SZAKMAI CSOPORTOK MUNKACSOPORTOK SZÁMÁRA SZAKMAI MŰHELYEK, ESETMEGBESZÉLÉSEK, VESZTESÉGFELDOLGOZÓ CSOPORTOK IGÉNYLÉSÉRE. Ebben az esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot gyászkísérő munkatársunkkal akivel elő tudják készíteni az együttműködést: Kánya Kinga – kanya.kinga@gyaszportal.hu email címen.

MEGVALÓSULT ESEMÉNYEK, SZAKMAI PROGRAMOK:

Esetmegbeszélő ingyenes online szakmai műhely oktatási rendszerben dolgozóknak Tovább>>
A szociális, egészségügyi és oktatási rendszerben dolgozók számára indított veszteségfeldolgozást segítő programunk nagy sikerrel elindult és folytatódik 2023-ban. Tovább>>
Ingyenes online szakmai nap a veszteségek kezeléséről a szociális, oktatási és egészségügyi dolgozók számára. Tovább>>
Ingyenes online esetmegbeszélő műhely egészségügyi dolgozók számára. Tovább>>
Ingyenes online esetmegbeszélő szakmai műhely a szociális szférában dolgozók számára a gyászfeldolgozásáért. Tovább>>
A szakmai délelőtt célja, hogy lehetőség nyíljon a gyászfeldolgozás témájának elmélyítésére. Tovább>>

Az Ők értünk mi értük programunk azért indult, és az adománygyűjtő kampányunk keretében azért támogatták olyan sokan, mert a segítő szakmában dolgozók leterheltsége és helytállása sokszor a rendszerszinten be nem töltött funkciókat pótol erőn felüli teljesítménnyel. A járványhelyzet és kríziskezelés során rájuk sokkal kevesebb figyelem jutott és az elismerés is sok esetben elmaradt. Fontosnak tartjuk, hogy most azok kapjanak segítséget, akik segítő szakmában dolgoznak. Ne kényszerüljenek arra, hogy a feladataik ellátása érdekében a saját veszteségeiket kell folyamatosan háttérbe szorítaniuk. Ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy biztonságos és szakértők által vezetett lehetőségekhez jussanak hozzá a veszteségfeldolgozás során.

A program folyamatos működését itt támogathatod: