Az egyesületünk országos hatókörben hiánypótló munkát végez, amelynek folyamatos fenntartásával és működtetésével kapcsolatos tevékenységek egymásra épülnek. Ezek a tevékenységek a missziónk és stratégiánk szerint egymásra épülnek, folyamatosan fejlődnek és kiegészülnek.

Támogatási formák:

TÁMOGATÓ PARTNER

A támogató partner (szervezet, vállalat, vagy magánszemély) az egyesület működését egy meghatározott összeggel támogatja egyszeri vagy rendszeres alkalommal. Az egyesület a támogató partnereit rendszeresen tájékoztatja a szervezet programjairól támogatások felhasználásáról, szakmai és szektorközi tevékenységekről. Amennyiben a támogató partner nyilvánossá kívánja tenni a támogatást, abban az esetben biztosítjuk a kommunikációs anyagokon és programunkon nevének és logójának elhelyezését.

PÁRTOLÓ TÁMOGATÓ

A Napfogyatkozás Egyesület működésének, átfogó, éves programjainak megvalósításához nyújt pénzbeli támogatást. Ennek mértékét és ütemezését a pártoló támogató határozza meg az adott évre vonatkozóan az egyesülettel egyeztetett módon. A pártoló támogatók esetén a támogatás kiinduló összege 500 000 Ft.

A pártoló támogatóink számára évente egy alkalommal egy közös találkozót szervezünk, valamint rendszeres tájékoztatást nyújtunk az egyesület működéséről, eredményeiről.

Amennyiben a pártoló támogató nyilvánossá kívánja tenni a támogatást, abban az esetben biztosítjuk a kommunikációs anyagokon a pártoló támogató partner nevének és logójának elhelyezését.

PROGRAM TÁMOGATÓ

A tevékenységi területenként is van lehetőség támogatásra. Ebben az esetben az alábbi területek egyikének támogatásával a működtetés stabilizálásához és bővítéséhez járul hozzá. Az egyes területeknél a fenntartható működtetés támogatásokból biztosítani kívánt összeget tüntettük fel az egyes területek sajátosságai szerint. A területeken vállalt tevékenységek megvalósításának eredményeiről a program támogató partnereinket tájékoztatjuk. Amennyiben a program támogató partner nyilvánossá kívánja tenni a támogatást, abban az esetben biztosítjuk a kommunikációs anyagokon és programunkon nevének és logójának elhelyezését.

VÁRUNK TÁMOGATÓI KÖRÜNKBE!

Támogatás utalással:

Számlaszám: 11705008-20475424 (OTP Bank) Napfogyatkozás Egyesület
Adószámunk: 18173486-1-41. Nyilvántartási szám, 00 18 173486
Adományozásró szóló igazolást ki tudunk állítani.

Támogatás bankkártyás fizetéssel:

TÁMOGATHATÓ TERÜLETEK

(Az egyes területeknél a fenntartható működtetés támogatásokból biztosítani kívánt összegét tüntettük fel az egyes területek sajátosságai szerint.)

GYÁSZKÍSÉRŐ ORSZÁGOS HÁLÓZAT MŰKÖDTETÉSE ÉS BŐVÍTÉSE

Gyászkísérők és gyászcsoport vezetők az országos lefedettséggel gyászfeldolgozó csoportokat indítanak, és ezen keresztül a közösségi, sorstársi támogatás lehetőségét biztosítják. A csoportok ingyenesen, vagy alacsony részvételi díjjal valósulnak meg éppen azért, hogy a gyászolók széles köre számára elérhetőek legyenek.

Támogatási cél: 500 000 Ft

SPECIÁLIS GYÁSZCSOPORTOK

A gyász speciális területein csoportos és egyéni formában elérhető szakmai segítséget nyújtunk a pre- és perinatális veszteségek esetén a Vendégbaba csoportok indításával, gyászoló gyermekeknek Reményvirág csoportok és Kamaszcsoportok indításával, sérült gyermeket nevelő szülőknek indított csoportokkal. Olyan speciális területeken és veszteségekre vonatkozóan is indítunk csoportokat, amelyek önmagukban nehezítik a gyászfeldolgozást, ezek közé tartozik az öngyilkosság,, vagy az abortusz feldolgozása.

Támogatási cél: 1 500 000 Ft

KÉPZÉSEK ÉS ESZKÖZTÁR BŐVÍTÉS

A képzéseinken támogatjuk azok részvételét, akik az egészségügyi, oktatási és szociális ellátórendszerben dolgozók különösen kitettek a veszteségek áttételes és közvetlen megélésének. Számukra az eszköztáruk bővítésére és a feldolgozás támogatására hoztuk létre az ŐK ÉRTÜNK MI ÉRTÜK programot, amelynek folyamatos működtetése segíti ezekben a szektorokban a kiégés megelőzését és a munkatársak veszteségfeldolgozását, valamint az intézményi szintű eszközök és szakmai fórumok kialakítását ebből a célból.

Támogatási cél: 1 000 000 Ft

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS ÉS SZAKMAI MŰHELY

Szakmai műhelyként működünk a képzéseinket elvégző több száz gyászfeldolgozást segítő gyászkísérő számára, akik munkakörük keretében, intézményeikben, gyászcsoportok indításával a közösségeikben aktívan tesznek azért, hogy a halállal és a gyásszal kapcsolatos társadalmi attitűd alakuljon és a gyásszal kapcsolatos társadalmi elfogadás javuljon. Ennek érdekében rendszeresen szakmai klubokat, műhelyeket, gyász-tematikus csoportos szupervíziót, gyászkísérő klubot valósítunk meg, amelyben valódi kapcsolódás és szakmai közösség működik. A gyászkísérők számára létrehozott Etikai kódex a közösségi, elérhető és a missziónkhoz kapcsolódó értékek szerinti működést támogatja.

Támogatási cél: 1 500 000 Ft

ISMERETTERJESZTÉS ÉS SZÉLESKÖRŰ KOMMUNIKÁCIÓ

Honlapunk egyben egy edukációs és közösségi felület is. A gyászolóknak szóló segítő írások (történetek, mesés öröknaptár, praktikus tanácsok) a gyászról szóló általános és gyászspecifikus tudásbővítő, tájékoztató írások is megtalálhatók. Az oldal szerkesztése közösségi formában valósul meg, nyitottan várjuk a beérkezett írásokat. Facebook oldalunkon a követőink aktívak és rendszeresen tájékozódhatnak tevékenységeinkről.

Online eseményeink széleskörűen megtekinthetők az érdeklődők számára. Népszerű a Könyvbeszélgetés sorozatunk, amelyben a veszteségekkel kapcsolatos irodalmi, szakmai kötetekről beszélgetünk a szerzőkkel és vendégeikkel. Online műhelyeink és beszélgetéseink konkrét tematikával is megvalósulnak, de a járványhelyzetben a Veszteségbeszélgetések sorozat a saját megéléseink megosztásával is hozzájárult a hiteles gyászkísérő működésünkhöz. Az online eseményeink honlapunkon és Youtube csatornánkon is elérhetőek.

Támogatási cél: 1 000 000 Ft