23000 Ft

Az őszi-téli képzések időpontjai augusztus 15. után kerülnek fel.

Kategória:

Leírás

„Merj a veszteségeidről bűntudat nélkül beszélni” – ez a mottója azoknak a veszteségfeldolgozó csoportoknak, amelyeket sérült gyermeket nevelő szülőknek szervezünk.

Amellett, hogy rengeteg új minőség és érték születik a családba, sokan megtapasztalják azokat veszteségeket, amelyeket nem tudnak senkivel megbeszélni: a szülés, a diagnózis közlés, az információhiány, az ellátórendszer hiányosságai, a szülőket nem partnerként kezelő kommunikáció, a párkapcsolat megváltozása, a testvérekkel való foglalkozás minősége, a munkavállalás átalakulása…. és még sokminden más.

A sérült gyereket nevelő szülők számára ennek az összetett élethelyzetnek a feldolgozása és a sorstársakkal való megbeszélése nagyon korlátozottan valósul meg.

A képzés célja:
A képzés segíti a komplex veszteségek hátterét és kezelését a szülőkkel együttműködő szakemberek, mentorok, segítők, vagy érintettek számára átlátni, ismerni és a veszteségfeldolgozást módszertanilag segíteni, szakterületükön és veszteség feldolgozó csoportok indításával.

A veszteségfeldolgozó csoportvezető képzés azoknak a szociális, oktatási, egészségügyi és fogyatékosságügyi szakembereknek, önkénteseknek, gyászcsoport vezetőknek és gyásztanácsadóknak szól, akik a szülőkkel együttműködnek, és ezt a módszertant hétköznapi munkájuk során, akár veszteség feldolgozó csoport indítása formájában szeretnék hasznosítani.

A két napos képzés tartalma
– a sérült gyermeket nevelő szülőket érő veszteségek komplexitása és sajátosságai
– a veszteségeket követő gyász és gyászfeldolgozás ismerete
– veszteségfeldolgozó csoport tartalmi és módszertani tematikája
– módszerek és csoportdinamikai ismeretek
– facilitálás és csoportvezetés ismeretek.

A képzést érintetteknek is ajánljuk, akik saját közösségükben sorstársi támogató csoportot indítanának. Ebben az esetben a csoportindítás feltétele egy saját élményű veszteség feldolgozó csoport elvégzése.

A képzés időpontja: Az őszi-téli képzések időpontjai augusztus 15. után kerülnek fel.
A képzés helyszíne: ONLINE
A képzés díja: 23 000 Ft / fő.
A Napfogyatkozás Egyesület tagjainak 20 000 Ft / fő.
A képzést vezeti: Kánya Kinga gyásztanácsadó, tréner

Jelentkezési határidő: 
Jelentkezés online űrlapon:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcz73aQMKvcNTKYjzfdoFk2Qn0H4_DqH15QavJp_cEqtNlYQ/viewform

2018 március 19.