25000 Ft

 Képzési időpontok a későbbiekben várhatók.

Kategória:

Leírás

 

A GYÁSZ-INFORMÁLT SEGíTŐ MUNKA  ALAPJAI 

TÁRSADALMILAG SÉRÜLÉKENY CSOPORTBA TARTOZÓ EMBEREK KÖRÉBEN

 

Gyakorlatorientált képzés a szociális ellátórendszerben dolgozó segítő szakemberek számára.

 

A képzésre olyan sérülékeny társadalmi csoportokkal (például szegénységben élők, nők, munkások, kisebbségek, hajléktalanok, menekültek stb), vagy egyénekkel dolgozó szakembereket várunk, akik munkájuk során hiányosnak érzik a tudásukat, eszköztárukat.

 

A képzés célja:

Gyász-informált segítői attitűd kialakítása, mely során a szakember egy olyan sajátos megközelítést alkalmaz, amely felismeri és hangsúlyozza, hogy a megélt veszteségek és az azokhoz való viszonyulásunk hatással vannak viselkedési, érzelmi, testi és lelki jólétünkre, társadalmi helyzetünkre. 

A segítő munka során, ügyfele kísérésekor az életút és a gyásztapasztalatok  közötti összefüggések megértésére is törekszik, segíti az élményhez kötődő érzelmek, élmények és emlékek megosztását, megértését és elfogadását.

A képzés során a résztvevők elméleti, gyakorlati támpontokat és konkrét eszközöket kapnak a gyász-informált attitűd alkalmazásához a munkájukban. 

A  képzés interaktív, a résztvevők tapasztalataira épít, lehetővé téve (a konkrét esetek és helyzetek átgondolásával) a feldolgozást segítő megközelítés és eszköztár saját élményű megélésével történő tanulást.

 

Képzési részletei:

 Képzési időpontok a későbbiekben várhatók.

A képzés díja: 25 000 Ft / fő.

Jelentkezés:

HTTPS://DOCS.GOOGLE.COM/FORMS/D/19TCYZCPNRB8MTD60NLAXIPZ7W3QOWYELEWEMB6YX2LG/VIEWFORM

A jelentkezéshez néhány mondat motivációs levél és végzettséget igazoló dokumentum szükséges.

Email: szabo.marta@gyaszportal.hu

Tematika:

  • Ismeretek a gyászról, a szakaszos elméleteken túl
  • Saját tudás, tapasztalat erőforrásainak áttekintése, tudatosítása
  • Gyászoljunk bátran kiégés helyett!: A segítő veszteségei 
  • Kommunikáció, eszközök, gyakorlatok
  • Rítusok, emlékezés,a sortárs közösségek fontossága
  • Hozott esetek feldolgozása

A képzést vezeti: 

Rácz Katinka szociális munkás, gyászkísérő

Bemutatkozás:

15 év szociális munka után a Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagjaként azon dolgozom, hogy a gyásszal kapcsolatos ismeretek minél szélesebb szakmai körökbe eljussanak, köztük olyan területekre is, ahol a mentál egészségügyi ellátások nehezen hozzáférhetőek. Rendszeresen tartok veszteségfeldolgozó csoportokat hajléktalan embereknek. 2022. augusztusától közösségi szociális munkásként dolgozom a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Gyülekezet Ukrajnából menekülni kényszerülő embereket segítő programjában. Aktuálisan meseterápiát tanulok és a Gyógynövény misszió önkénteseként végzem a herbalista képzést, úgy hogy tudásomat a mélyszegénységben élők körében is hasznosítom.

Korábbi munkahelyeim: Twist Olivér Alapítvány, Léthatáron Egyesület, Oltalom Karitatív Egyesület, Kék Pont Alapítvány, Drog Stop Egyesület

2021 október 12.