Program címe: A sérült gyermeket nevelő szülők veszteségfeldolgozásának támogatása
Támogató: FSZK
Megvalósult: 2016. december – 2017. április

A program keretében kidolgoztuk a sérült gyermeket nevelő szülők veszteségfeldolgozó csoport tematikáját és egy veszteségfeldolgozó csoport valósult meg. A csoport célja, hogy lehetőséget teremtsen a sérült gyermeküket nevelő szülők számára arra, hogy a gyermekük fogyatékossgának tényéről és az új élethelyzetből kialakult veszteségeikről bűntudat nélkül és sorstársak körében beszéljenek. A csoport tematikusan 10 alkalomból áll.

„Nagyon sokat jelentett nekem ez a csoport, mert ezekről a témákról senkivel nem tudok beszélni, annyira egyedi. Csak azok érthetik meg, akik ugyanebben a helyzetben vannak. Arra a folyamatos fejlesztések között sosincs időm, hogy utolérjem magam: az én életemben mi változott, és ebből mit élek meg veszteségként?”

Kidolgozott képzések:

Veszteségfeldolgozó csoportvezető képzés: a csoportvezetők saját munkakörükben ( szociális, oktatási, rehabilitációs és egészségügyi szakemberként) vagy érintettként el tudnak indítani támogató veszteségfeldolgozó csoportokat sérült gyermeket nevelő szülők közösségei számára.
Akkreditált továbbképzés: ENKK szerint 17 pont.
TOVÁBB

Érzékenyítő képzés a szakemberek számára a sérült gyermeket nevelő szülők veszteségeivel kapcsolatban. A képzés célja a tudatos és együttműködő kommunikáció kialakítása, amelynek alapja a szülőket érő sorozatos veszteségtapasztalat megértése és kezeléséhez elsajátított módszerek alkalmazása.
Akkreditált továbbképzés.
TOVÁBB