Gyász és veszteség megélése a koronavírus idején kollektív tapasztalatunkká vált, egyénileg és együttesen is veszteségekkel szembesülünk.  A veszteség megélése az egyik legnehezebb dolog, és a jelenleg lassan egy éve tartó helyzet  azonban már kikerülhetetlenné teszi, hogy a veszteségekről, veszteségekhez való viszonyulásainkról beszéljünk. Ez magában foglalhatja egy szeretett ember vagy egy barát elvesztését, munkát, rutint, hobbit és még nagyon sok minden mást.

Az egyesület szakmai közösségébe tartozó gyászcsoport vezetőkkel, gyászkísérőkkel rendszeres tapasztalatmegosztást végzünk, és célunk, hogy az induló csoportokkal és gyászfeldolgozás  egyéni lehetőségével a változásokból eredő veszteségek során megélt gyász feldolgozását segítsük.  Az életünket átszövik a változások, amelyek óhatatlanul rendszeres témává teszik a veszteségek és gyász megélését.  A koronavírus kapcsán megélt veszteségek feldolgozásához nyújtanak segítséget az alábbi írások segítve a rálátást, a megélést a veszteségek összetettségének letisztázását.

Temetések és korlátozások
Elveszíteni valakit, akit szeretünk bármikor nagyon fájdalmas, azonban most, a pandémia idején különösen nehéz helyzetekbe kerülhetünk.  
Read more.
Búcsú nélkül
„A búcsú nagyon fontos. Különösen azoknak, akik maradnak.” Jo Nesbo A Covid-19 járványhelyzetben sokan vesztették el hozzátartozójukat kórházi körülmények között,
Read more.
Gyász és veszteségek járványhelyzetben
Gyász és veszteség megélése a koronavírus idején kollektív tapasztalatunkká vált, egyénileg és együttesen is veszteségekkel szembesülünk.
Read more.
Veszteség beszélgetések
A Napfogyatkozás Egyesület gyászkísérői  a tavaszi első hullám idején hetente jelentkeztek élő adással az egyesület facebook oldalán.
Read more.