Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 08/02/2023
6:00 du. - 8:00 du.

Kategóriák Nincs Kategóriák


Sorstársi közösségen alapuló online térítésmentes gyászfeldolgozó csoport kamaszoknak

Egy számodra fontos személy elvesztése az egyik legnehezebb dolog az életben.

Ez a veszteség nagyon fájdalmas, ilyenkor a gyász érzését éled át. Úgy érezheted, hogy a világ összeomlott körülötted. Sokféle érzés kavaroghat benned, melyek időnként ijesztően erősek lehetnek: szomorúság, sajnálat, bűntudat, harag, kétségbeesés.

Ezek a szokatlan érzések természetesek, amikor elveszítünk valakit. Nagyon egyedül érezheted magad, hiszen lehet, hogy a kortársaid nem éltek át hasonlót és nem értenek meg téged vagy nem tudják, mit mondjanak neked.

A 8 alkalmas online csoport foglalkozásokon saját korosztályodban, 13-18 éves hasonló sorsú gyerekekkel egy közösségben kaphatsz segítséget veszteségedben.

A csoportfoglalkozásokon fokozatosan megismerik egymást a csoporttagok és a csoportvezetők, egy-egy téma mentén beszélhettek a benned lévő kérdésekről, érzésekről, a történésekről, a veszteségedből, az életed mindennapjaiból adódó problémákról, nehézségekről, örömökről, sikerekről. Megismerheted, hogyan zajlanak ezek a folyamatok másokban, megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül, eszközöket, segítséget kaphatsz, hogyan birkózhatsz meg mindezzel.

Ha szeretnél csatlakozni a csoporthoz, annyit kell tennetek, hogy anya vagy apa kitölti a jelentkezési lapunkat, ami után felvesszük veletek a kapcsolatot egy online beszélgetésben.

A csoportfoglalkozások online zajlanak, ezért a csatlakozáshoz szükség van internetre és hang és kép továbbítására alkalmas eszközre, és egy olyan helyiségre otthon, ahol zavartalanul, egyedül tudsz csatlakozni a csoporthoz.

A csoportok időpontjai:

Szerdánként 18.00-20:00 között az alábbi napokon:

Első alkalom: 2023. február 8.

Továbbiak:  2023. február 15, március 1, 8, 15, 29 április 5, 12

Létszám: minimum 4 fő maximum 7 fő

A csoport az első két alkalommal nyitott. A második alkalom után válik zárttá, ezután már nem tudunk új jelentkezőket fogadni, de a második alkalomra még lehet újként csatlakozni.

Fizetési feltételek: a csoport térítésmentes

Csoportvezetők:

Sárközi Tünde szociális munkás, gyermekgyász csoportvezető

Szabó Márta pedagógus, coach, gyászcsoportvezető

JELENTKEZÉS:

https://docs.google.com/forms/d/15PI3hN9Uv8vxWq397L43UOu1VhGPBhmZ8udbLce1hwA/viewform

A jelentkezés után a csoportvezetők fogják felvenni a jelentkező családokkal a kapcsolatot.

Kérdés esetén kereshet minket az alábbi elérhetőségeken:

Szabó Márta, marta.szabo@gmail.com, +36202799076

SZÜLŐKNEK:

Sorstársi közösségen alapuló online gyászfeldolgozó csoport kamaszoknak

Ha meghalt valaki, aki a családunk része volt, valaki, aki közel állt a gyermekünkhöz, egyszerre éljük meg szülőként a veszteség fájdalmát, a gyászt és a gyermekünkért való aggódást.

Nehéz a gyászunkról beszélni, őt ebben segíteni, miközben mi magunk is benne vagyunk ebben az ismeretlen, mindent átíró folyamatban. De nem csak ezért nehéz őt segítenünk, hanem azért is, mert más a gyászunk, hiszen mások vagyunk, és más embert gyászolunk. Felnőttként a párunkat, ő az egyik szülőjét, mi az apánkat, ő a nagyapját, mi a gyermekünket, ő a testvérét.

A kamasz gyermekkel egyébként is változásban vagyunk. Még nehezebb megtalálni a kapaszkodókat, különbséget tenni, mi a gyász, mi a kamaszkor természetes folyamata, mikor van szükség külső segítségre, mi lehet neki támogatás hosszú távon az adott élethelyzetben.

Egy ilyen fontos támogatás gyermekeknek is a sorstárscsoport. A finn módszeren alapuló 8 alkalmas online csoport foglalkozásokon saját korosztályukban, 13-18 éves hasonló sorsú gyerekekkel egy közösségben kaphatnak segítséget a veszteségben.

A csoportfoglalkozásokon fokozatosan megismerik egymást a csoporttagok és a csoportvezetők, egy-egy téma mentén beszélgetnek a bennük lévő kérdésekről, érzésekről, a történésekről, a veszteségből, az élet mindennapjaiból adódó problémákról, nehézségekről, örömökről, sikerekről. Megismerhetik, hogyan zajlanak ezek a folyamatok másokban, megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül, eszközöket, segítséget kapnak, hogyan birkózhatnak meg mindezzel.

Ha szeretnék, hogy gyermekük csatlakozzon a csoporthoz, töltsék ki a jelentkezési lapunkat, ami után felvesszük Önökkel a kapcsolatot egy online beszélgetésben.

A csoportfoglalkozások online zajlanak, ezért a csatlakozáshoz szükség van internetre és hang és kép továbbítására alkalmas eszközre, és egy olyan helyiségre otthon, ahol a gyermek zavartalanul, egyedül tud csatlakozni a csoporthoz.

2023 február 8.