Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 14/02/2022
5:00 du. - 6:30 du.

Kategóriák


Sorstárs, önsegítő gyászfeldolgozó csoport indul kisiskolásoknak (7-11 életév)

Egy hozzánk közel álló személy elvesztése nagy terhet és kihívást jelent felnőttek és gyermekek számára egyaránt. A feljövő érzelmek és indulatok megélésére és feldolgozására nyújthat segítséget egy sorstárs csoport, ahol hasonló élethelyzetű gyerekek találkozhatnak és beszélgethetnek egymással tematikus feladatokon és kreatív technikákon keresztül. Megélhetik, hogy nincsenek egyedül a gyásszal, egymástól megoldási lehetőségeket is tanulhatnak. 

Szeretettel várjuk azokat a gyerekeket, akik a közelmúltban, vagy régebben veszítettek el valakit, aki fontos volt számukra, akinek hiányával neheze(bbe)n birkóznak meg.

Ha szeretné, hogy gyermeke csatlakozzon a csoporthoz, töltse ki a jelentkezési lapunkat, ami után felvesszük a kapcsolatot egy online beszélgetésben.

A csoport felekezeti hovatartozástól, hitbeli meggyőződéstől független. 

A csoportfoglalkozások személyesen zajlanak, de ha a járványhelyzet úgy alakul, akkor online folytatódnak, ezért a csatlakozáshoz szükség van internetre és hang és kép továbbítására alkalmas eszközre, valamint egy olyan helyiségre otthon, ahol a gyermek zavartalanul, egyedül tud csatlakozni a csoporthoz.

Helyszín: Törökőri Református Gyülekezet terme 

CÍm: 1087 Budapest, Százados út 4. 

Korosztály: kisiskolás kor (7-11 életév)

A csoportok időpontjai:

Hétfőként  17.00-18.30 között, (a csoport konkrétan ebben a másfél órában fog zajlani, tehát elég 17 órára megérkezni, de már 16:30-tól várjuk az érkezőket.) az alábbi napokon:

Első alkalom: 2022. február 14. 

További:  2022.  február 21., 28. 

                            március  7., 14., 28.

                            április 4., 11., 25., 

                           május 2.

                             

Létszám: minimum 6 fő maximum 10 fő

A csoport az első két alkalommal nyitott. A második alkalom után válik zárttá, ezután már nem tudunk új jelentkezőket fogadni, de a második alkalomra még lehet újként csatlakozni.

Fizetési feltételek:

A csoportfolyamat díja alkalmanként 3 000,- Ft, melyet egyben (30 000,- Ft), vagy két részletben lehet fizetni. 

Csoportvezetők:

Pócsik Krisztina gyógypedagógus, gyászcsoportvezető

Rácz Katinka szociális munkás, gyászcsoportvezető

 

Első interjú időpontja online: az első alkalom előtti héten, előre megbeszélt időpontban 18-20 óra  15 perces időtartamban.

 

JELENTKEZÉS:

https://docs.google.com/forms/d/1zG0LWmb368RCByli-fPfI8AXPflxn4HkRnPqTUhH0R4/viewform

A jelentkezés után a csoportvezetők fogják felvenni a jelentkező családokkal a kapcsolatot.

Csoportvezetők bemutatkozásai:

Pócsik Krisztina gyógypedagógus, gyászcsoportvezető

Több, mint 10 éve dolgozom sajátos nevelési igényű, beszédsérült és tanulási zavarral küzdő gyerekekkel egy speciális általános iskolában. Pár évvel ezelőtt kezdtem el a veszteségfeldolgozással foglalkozni, azóta felnőtt és gyerek gyászcsoport vezetésében is részt vettem. Hiszek abban, hogy a beszédnek ereje van; és abban is, hogyha van lehetőségünk kifejezni magunkat, élhetőbbé válnak hiányaink. 

Rácz Katinka szociális munkás, gyászcsoportvezető

Szociális munkásként egy kamaszoknak szóló, közösségi alapú, alternatív elfoglaltságokat kínáló lakótelepi klubban szabadidős, kreatív és készségfejlesztő programokat vezettem. Sok évig a Piros Kakaó munkatársaként élménycentrikus és közösségépítő programokat, táborokat vezettem kisiskolás és kamasz korosztálynak. Jelenleg a Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagja vagyok és gyászfeldolgozó csoportokat vezetek kisebb és nagyobb gyerekeknek, felnőtteknek.

 

2022 február 14.