Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 04/02/2024
3:00 du. - 5:30 du.

Kategóriák


Február 4-től 8 alkalmas sorstársi segítőcsoportot indítok demens és Alzheimer betegek hozzátartozóinak.

Várom azok jelentkezését, akik úgy érzik

  • túlságosan nehéz a mindennapokban helytállni, mert a demencia súlyosságának fokozódásával egyre nagyobb terhet tapasztalnak, érzelmileg nagyon megterhelő, amit átélnek, folyamatos és állandósuló érzelmi hullámvasúton érzik magukat.
  • Harag, lelkiismeretfurdalás, frusztráltság, félelem nehezítik a helytállást, megtapasztalják a tehetetlenséget, azt élik meg, hogy lehetetlen feladatra kell vállalkozniuk.
  • Nincs kinek elmondani, mert úgysem értenék – azt érzik, éppúgy áldozatai a betegségnek, mint a beteg – olyan nehézséggel küzdenek, amivel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel nagyon nehéz szembenézni.
  • Fizikailag is túl sok, óriási erőfeszítést igényel és nincs támogatás, nincs tapasztalatuk, eszközeik ennek a típusú veszteségnek a kezelésére.

A csoport célja, hogy a hozzátartozóknak teret adjon a mindennapi nehézségek átbeszélésére, a felmerülő nehéz, fájdalmas érzések megélésére és kezelésére egy megtartó, bizalmas légkörben, olyan társak között, akik fél szavakból is értik egymást. Közösen erőforrásokat keresünk, hogy a résztvevők a folyamat során
megtapasztalják a mentális egészség támogatásának, megőrzésének, fejlesztésének létjogosultságát és fontosságát, ebben az embert próbáló élethelyzetben.
Fókuszban a mentális egészség, az érzelmek megélése és a kapcsolódó veszteségek lesznek, vagyis a hozzátartozók viszonyulása ezekkel kapcsolatban.

A találkozók a XIII. ker-ben lesznek, hetente egy vasárnap délután 15:00-17:30- ig. A csoporton való részvétel ingyenes! A csoporthoz való csatlakozás előtt szükséges egy személyes, ismerkedő, informatív beszélgetés.
Érdeklődés és jelentkezés: Pintér Ilona 30 561 9213, fpinterilona@gmail.com

2024 február 4.