Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 20/04/2023
5:30 du. - 7:00 du.

Kategóriák


Örökbeadó szülők csoportja  veszteségfeldolgozó/támogató csoport

Csoportunkat azon vérszerinti szülőknek indítjuk, akik életük valamely pontján úgy döntöttek, vagy olyan helyzetbe kerültek, hogy gyermeküket/gyermekeiket örökbe adták. Célunk az, hogy az érintettek foglalkozhassanak azzal a veszteséggel, amit a gyermektől való elszakadás óta megélnek.  Szeretnénk ehhez teret és időt adni támogató légkörben, hiszen ez a gyász a család, a környezet számára gyakran felvállalhatatlan, nem lehet róla sem beszélni, sem az ezzel kapcsolatos érzéseket kimutatni.

Ez a zártan működő csoport abban nyújt támogatást, hogy sorstársakkal való együttlétben, a saját veszteség megélhetővé és kifejezhetővé váljon, és ennek mentén segítséget adjon a további életszakaszok kihívásaihoz, fejleményeihez.

Nemcsak a szülők gyászmunkájának megtámogatását érezzük fontos célnak, hanem azt is, hogy ezáltal felkészültebbé válhassanak arra az esetre is, amennyiben örökbeadott gyermekük a származáskutatás során megkeresné őket, és találkozni szeretne velük.

Várjuk azokat az örökbeadó szülőket, akik késznek érzi magukat a csoportban való munkára, és szívesen találkoznának sorstársakkal.

Rólunk:

Csoportot vezeti: Lengyel Eszter, szociális munkás, gyásztanácsadó (0620 2523098)

                                Sárközi Tünde, szociális munkás, gyászkísérő

A Mákszem Műhelyben örökbefogadási szakemberként célunk az, hogy minden érintett, akár örökbeadó, örökbefogadott, vagy örökbefogadó, segítségünkkel foglalkozhasson a saját történetével. Hiszünk abban, hogy a származás, a családi kapcsolatok/történetek megismerése, a veszteségekkel való munka és elfogadás, teljessé teszi az életünket.

Ebben szeretnénk támogatni minden hozzánk fordulót!

Információk:

A csoportot online térben tartjuk!

A részvétel ingyenes.

Csoport létszám: max. 6 fő.

Időpontok: 2023. április 20 – június 1. között minden csütörtökön, 17.30-19.00-ig.

A csoport indulása előtt egy 0. beszélgetés során megismerkedünk külön-külön is egymással. Ennek időpontjáról előzetesen egyeztetünk a jelentkezőkkel.

Jelentkezés: makszemmuhely21@gmail.com címre várjuk az érdeklődők emailjeit.

 

 

2023 április 20.