Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 19/04/2021
6:00 du. - 8:00 du.

Kategóriák


Ön elveszítette a gyermekét vagy a párját. Mindegy, hogy a párjával 3 évet éltek együtt, vagy 33-at, mindegy, hogy a gyermeke 3 éves volt, vagy 33.

Most talán úgy érzi, hogy elveszítette a jövőt, minden sötét és kiúttalan. Ez egy rossz álom, és szeretne felébredni belőle, de nem megy!

 

Hova hívjuk Önt? Miről szól a gyászcsoport?

Ez egy erőt adó közösség, ahol azt élheti meg, hogy végre olyanok között van, akik megértik Önt, akikkel hasonló fájdalmat hordoznak, akiktől nem kap türelmetlen vagy tapintatlan megjegyzéseket, hanem csak őszinte odafordulást. A résztvevők nagyon szokták várni a következő találkozót, mert itt töltődnek, megélhetik, hogy megértik őket, és megtapasztalhatják, hogy amit éreznek, az – bármennyire ijesztő számukra, mégis –  “normális”, hiszen a többiek is ugyanezeket élik át.

 

Mit kap még, ha eljön a csoportba?

Bátorságot a gyászához. Erőt ahhoz, hogy továbblépjen. Ötleteket ahhoz, hogy miket tehet magáért, vagy az Önnel  együtt gyászoló szerettéért. Megkeressük együtt, hogy mi az, ami segít Önnek. Segítséget kap ahhoz, hogy ne akadjon el a gyászában, ne fagyjon bele! Van kiút a fájdalomból, a csoportok nagyon sok mindenkinek segítettek már! Sajnos az IDŐ önmagában nem gyógyít, nem elég csak várni a fájdalom múlására. Biztosan Ön is ismer olyan gyászolókat, akik nem tudnak kiutat találni a fájdalomból, pedig már évek óta szenvednek…

Miért pont párjukat vagy gyermeküket elvesztőket hívunk?

Mert több éves tapasztalatunk, hogy ezen veszteségek elszenvedői különösen magányosak. Mindenki jobban tudja mint ők: “Majd lesz új párod!” “Majd szülsz másik gyereket!” “Örülj neki, hogy ott van a másik gyereked!”… Éppen ezért különösen erős megtartó ereje van ezeknek a csoportoknak.

 

Tapasztalatlan a számítógépes technikában?

Ne tartsa vissza az aggodalom, hiszen minden jelentkezővel külön begyakorolunk mindent, amire szükség lesz (csatlakozás, mit hol kell kattintani). Mindössze egy képernyős eszközre lesz szüksége és megbízható internet-kapcsolatra.

 

Mi van, ha mégsem tetszik a csoport?

Nem kockáztat semmit, mert a 2. alkalom után eldöntheti, hogy velünk tart-e végig, vagy inkább más utat keres.

Kik vezetik a csoportot?

Babai-Szénégető Adrienn és Mucsi Zsófia mentálhigiénés szakemberek. Mindketten segítők, és gyakorlott csoportvezetők vagyunk, ami azért fontos, mert egy csoportban a bizalom és támogató közösség kialakítása tapasztalatot, szakmai tudást igényel, az nem alakul ki “magától” (de ezt sokan ismerik, hiszen például egy munkahelyi csoport sem lesz attól támogató és bizalmi, hogy sok időt töltünk együtt). Mindketten éltünk át veszteségeket magunk is (Adrienn például a 6 éves gyermekét veszítette el), ezért sortársként is jelen vagyunk a csoportban, mi magunk is közelről ismerjük a gyászt.

Mi történik, ha fölveszi velünk a kapcsolatot?

Akár telefonon, akár e-mailben azonnal tudunk válaszolni a legfontosabb kérdéseire. Ezen kívül meghívjuk Önt egy fél órás online beszélgetésre, ahol egy kicsit megismerkedhet velünk, a csoport vezetőivel, és minden kötelezettség nélkül megláthatja, hogy érzi-e azt a bizalmat, rokonszenvet irántunk, hogy kedve legyen csatlakozni a csoporthoz. Még ezután is csak azt kell eldöntenie, hogy kipróbálja-e az első két alkalmat.

 

Jelentkezzen, vagy tegye föl kérdéseit a gyaszom@gmail.com e-mailcímen, vagy a 06703156639-es telefonszámon. Semmit nem veszíthet, ha kicsit közelebb jön, és megnézi, hogy mi is ez…

A részvételi díj 3000 Ft/alkalom, a találkozók kéthetente hétfőnként lesznek online,18:00-20:00 óráig április 19-étől kezdődően.

Írjon, hívjon, kérdezzen, beszélgessünk róla, várjuk jelentkezését!”

a számítógépes technikában, minden

jelentkezővel külön begyakorolunk mindent, amire szükség lesz (csatlakozás, mit hol kell
kattintani). Mindössze egy képernyős eszközre lesz szüksége és megbízható internet-
kapcsolatra.

Információk

A csoport találkozói online zajlanak, kéthetente hétfő esténként 18:00-20:00-ig, összesen 8
alkalommal.

Jelentkezni, vagy bármilyen kérdést föltenni a gyaszom@gmail.com e-mailcímen, vagy a
06703156639-es telefonszámon tud.

A csoportot vezeti: Babai-Szénégető Adrienn – jogász, mentálhigiénés szakember,
gyászcsoportvezető

A részvételi díj 2500 Ft/alkalom.

2021 április 19.