Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 29/11/2023
6:00 du. - 8:00 du.

Kategóriák


Egy különleges csoportfolyamatot indítuk november 15-től, immár harmadik éve, amelyben a
gyászcsoportos beszélgetéseket traumatudatos jógaórákkal kombináljuk.

Miért is?
Tudtad-e, hogy nagyon sokszor a mélyre hatoló fájdalmat nem lehetséges csupán beszélgetéssel oldani, és hogy minden traumának, amit átélsz, a tested is őrzi az emlékét? Talán Te is azok közé tartozol, akik egyszerűen nehezebben jutnak el oda, hogy megszólalj, ha a gyászodról van szó?

Mikor jön végre az enyhülés?
Amikor elvesztettél valakit, akit szeretsz, néha olyan, mint egy rossz álom, de nem jön az ébredés. A hiány időnként szinte az elviselhetetlenségig fokozódik. Vannak időszakok, amikor jobb egy kicsit, de aztán újult erővel tér vissza. Úgy érzed, mintha a tested is egyre gyengülne. Nem is sejtetted, hogy a gyász ennyire nehéz. Mikor jön végre egy kis enyhülés?

Mi segíthet rajtam?
Szerencsére ma már sok mindent tudunk a gyász testet-lelket megkínzó fájdalmáról, ahogy arról is, hogy mi minden segíthet. Mára már orvosilag is bizonyított, hogy a jóga a trauma oldásának hatékony módszere. A jóga-gyászcsoportban olyan gyógyíreket gyűjtöttünk össze Számodra, amelyek sok gyászolónak hoztak már enyhülést. Ebben a különleges csoportban most a jóga eszköztárát és a beszélgetéseket összefonva, ezáltal egymás hatását felerősítve támogatjuk tested és lelked gyászát.

Mit kaphatsz ettől a csoporttól, ami segíthet Neked is?
 Sorstársakat, valódi közösséget, ahol nem kell magyaráznod, mit érzel, mert a többiek értik, min mész keresztül.
 A beszélgetésekben megértésre talál a lelked, a jógagyakorlásokon pedig a tested is fel tud oldódni, és így egymást erősítően tudnak a gyászodban segíteni Téged.
 Két hozzáértő csoportvezető kísér a gyászban, hogy megtaláld a saját utadat, és ne a könyvek elméletei és mások elvárásai szerint “gyászolj”. Így nem esel kétségbe azon, hogy “biztosan NORMÁLIS-e még, amit érzek?”.
 A jóga a testeden kívül az idegrendszeredre is hat; testi, lelki és szellemi téren egyaránt dolgozik. Ezáltal oldódhatnak a gyász miatt Téged terhelő feszültségek, fájdalmak, elakadások mindhárom síkon.
 A kis létszámú csoport biztosítja, hogy mind a gyászcsoport vezetője, mind a jógaoktató elegendő személyes figyelmet tud Rád fordítani.
 A találkozások online zajlanak, tehát bárhonnan be tudsz jelentkezni, és így is részese lehetsz egy mély közösségi élménynek.

Kik vezetik a csoportot?
 Babai-Szénégető Adrienn mentálhigiénés szakember, gyászcsoportvezető, aki saját
gyermeke elvesztése által került közel a gyász témához, és évek óta vezet
gyászcsoportokat, valamint
 Kovács Beáta jógatanár, aki évtizedes jógagyakorlattal rendelkező, traumatudatos
jógában is képzett oktató, az AdniJóga Alapítvány önkéntese.
Mit érdemes tudni a csoportról?
A csoport online találkozik minden héten novembertől májusig

 Jógaórák és beszélgetős alkalmak váltják egymást: minden héten egy 70 perces traumatudatos jógaóra, és kéthetente egy 2 órás beszélgetős gyászcsoport.
 Összesen 25 jógagyakorlás, és 10+2 beszélgetős alkalom lesz
 A jógaórák időpontja: csütörtökönként 18:05-19:15, a beszélgetős csoport első 10 alkalmának az időpontja kéthetente szerdánként 18:00-20:00 óráig, majd az utolsó 2 alkalom 4 hetente.

 Első beszélgetős alkalom: november 29. szerda
 Első jógaalkalom: november 16. csütörtök
 5-8 fős, kis létszámú csoport
 A csoportnak lényeges eleme a kialakuló stabil, bizalmon alapuló közösség, ezért menet közben új tagokat nem tudunk felvenni.
 A jógaórák intenzitását Hozzád is igazítjuk, ezért fizikai állapotodtól függetlenül bátran jelentkezz akkor is, ha nem szoktál mozogni.
 Minden jelentkezővel megismerkedünk egy előzetes 20 perces online beszélgetésben, ahol minden kérdésre szívesen válaszolunk.

A gyászcsoportok alkalmanként 4000 Ft-ba kerülnek. Ha ennek megfizetése gondot okoz, ne tartson vissza, kérjük jelezd nekünk és keresünk megoldást!
A traumatudatos jógaórákat az AdniJóga Alapítvány ingyenesen biztosítja. Az első két beszélgetős alkalom díját előre elkérjük, ezzel biztosítod be a helyedet a csoportban.

Ha szeretnél velünk egy kicsit megismerkedni, itt meghallgathatsz egy podcast-et, amely a csoportunkról készült: https://open.spotify.com/episode/1sc6eJxyL2s05yqcQiOr4x (Egészségedre című Podcast csatorna 13. epizódja)

Érdeklődni és jelentkezni az ismerkedő beszélgetésre a gyaszom@gmail.com e-mail címen, vagy a +36703156639-es telefonszámon lehet.

2023 november 29.