Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 20/10/2022
6:00 du. - 8:00 du.

Kategóriák


KINEK SZÓL A CSOPORT?
Ha egy család elveszít egy hozzátartozót, sokszor megesik, hogy a gyermekek háttérbe szorulnak.
Előfordulhatott, hogy gyermekként (fejlődési sajátosságok, megváltozott lelkiállapot vagy a környezet tehetetlensége, figyelmetlensége miatt) nem voltál képes kifejezni a gyászod, nem voltak még megfelelő szavaid, hogy elmondhasd mit érzel.
Magányosan és elszigetelten kellett megbirkózni a benned kavargó érzésekkel, vagy mélyen eltemetni magadban a történteket. Nem tudtál segítséget kérni, így egyedül maradtál a fájdalmaddal, elmaradt a veszteség feldolgozása.
Ilyen esetben gyakori a felnőttkorban is jelen lévő mély szomorúság, súlyos bűntudat, önhibáztatás, szégyenérzet, ami nehezíti a másokkal való szeretetteljes kapcsolatok kialakítását, az önérvényesítést, önmegvalósítást.
Amikor a jelenben egy újabb veszteség ér bennünket feldolgozatlan gyászaink is visszatérnek. Gyermekkorunk mély sebei évtizedekig vagy akár egy életen keresztül fájhatnak, de sosem késő dolgozni velük.
A CSOPORTRÓL:
A gyász nagy közös emberi tapasztalatunk, egy élethelyzet és nem betegség, de nehézséget jelenthet ennek az összetett reakciónak a megélése, megértése.
Az önsegítő gyászfeldolgozó csoportok biztonságos környezetet, teret és jelentős segítséget adnak ehhez. Ez egy olyan hely, ahol a gyászoló őszintén és bátran beszélhet érzéseiről, gondolatairól, ahol elfogadják és megértik őt. Ez megerősítheti a gyásszal kapcsolatos érzések természetességét és egyúttal átvehetünk egymástól megküzdési módokat.
A csoport konkrét vallási vagy spirituális meggyőződéstől független, bárki csatlakozhat, aki nyitottan és ítéletmentesen elfogadja a csoport tagjainak halálhoz, gyászhoz való hozzáállását.
Mottó: “Tisztelem a gyászodat, bárhogy is éled meg azt.”
A csoportot vezetik:
– Pócsik Krisztina – gyógypedagógus, felnőtt és gyermek gyászcsoportvezető, coach
– Puskás Brigitta – felnőtt és gyermek gyászcsoport vezető, coach, pszichológushallgató
A csoport díja: 3000 Ft / fő / alkalom.
IDŐPONTOK:
csütörtökönként 18:00-20:00 óra
2022. október 20., 27.,
november 10., 17., 24.,
december 1., 8., 15.,
2023. január 5., 12.
HELYSZÍN:
A csoportok a Margit híd Budai hídfőjénél egy kényelmes, kellemes atmoszférájú lakásban zajlanak, ahol senki nem zavar minket.
Cím: 1023 Budapest, Török utca (pontos bejutási információk a jelentkezés után)
JELENTKEZÉS
Amennyiben a leírás alapján magadra ismertél, és te is korán (0-18 éves korod között) vesztetted el egy szerettedet, az alábbi linkre kattintva, a jelentkezési lap kitöltésével tudsz jelentkezni a csoportba.
Jelentkezés itt: https://forms.gle/fiYHB7XYbkwPbMzq8
FONTOS:
Olyanok jelentkezését várjuk, akik előreláthatólag mind a 10 alkalmon részt tudnak venni.
A csoport 10 alkalmas, minimum 6, maximum 10 fő jelentkezése esetén indul.
A csoport a 2. alkalomig nyitott (csatlakozhatnak új tagok), a 3. alkalomtól zárt csoportként haladunk tovább.
A csoport indulása előtt tartunk egy rövid (kb. 10 perces) személyes beszélgetést online, a Zoom felületén, ahol kicsit megismerkedhetünk és feltehetitek a kérdéseiteket.
További kérdéseid vannak? Bizonytalan vagy, hogy tudna-e segíteni neked egy ilyen csoport?
Keress minket bizalommal: brigittapuskas1@gmail.compocsik.kriszti@gmail.com (telefonon: 06308587963)
Szeretettel várunk!
Brigi és Kriszti
2022 október 20.