Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 26/09/2022
6:00 du. - 8:00 du.

Kategóriák


„Meghalni valaki után, akit szerettünk, az könnyű. Tovább élni érte, és tovább örülni helyette is, az a nehéz!” (Kun Erzsébet)
Segítség a gyászban
Gyászban lenni, azt megélni, sőt túlélni a veszteséged: az egyik legnehezebb élethelyzet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy könnyebben feldolgozható a trauma, ha sorstársakkal beszéljük meg érzelmeinket, az elején még kilátástalannak tűnő helyzetünket. Megkönnyebbülést hozhat számunkra, ha azt tapasztaljuk, hogy nem vagyunk egyedül.
Szeretettel várjuk ezért sorstárs csoportunkba mindazok jelentkezését, akik a közelmúltban (vagy akár régebben) veszítették el szerettüket, gondot okoz nekik a továbblépés, és szívesen igénybe vennék egy közösség segítő erőforrásait fájdalmuk feldolgozásához. A csoportban 10 alkalommal találkozunk, hogy enyhítsünk a fájdalmon, amely a veszteséggel jár együtt. Az önsegítő csoportok támogató hatása az egyik legerősebb gyógyító erő. Sokan azt gondolják, csak felerősödik a szomorúság, de éppen ellenkezőleg, a sorstársak között enyhül a fájdalom. A csoportban kialakuló bizalom, együttérzés, megértés légkörében megoszthatóvá válnak a veszteséghez kapcsolódó érzések (harag, düh, bűntudat) és az új élethelyzettel járó nehézségek, emellett mintákat lehet kapni arra nézve, hogyan lehet megküzdeni a gyász fájdalmával. Szívesen látunk bárkit, aki úgy érzi, hogy egyedül maradt gyászával, vagy ha nincs is egyedül, de nehezen talál megértésre a környezetében.
A találkozások helye: a Margit híd budai hídfőjéhez közel
Időpont: kéthetente hétfőnként 18.00 – 20.00
Első alkalom: 2022. szeptember 26.
Az együttléteket Katona-Bajnóczi Piroska és Pribay Borbála, a Napfogyatkozás Egyesület két gyászcsoportvezetője tartja.
A foglalkozásokon való részvétel felekezeti hovatartozástól, hitbeli meggyőződéstől független. A csoport 8-10 fővel indul, 10 alkalmas. Az első 2 találkozás nyitott, addig lehet csatlakozni, utána a csoport zárt lesz, ugyanazokkal a személyekkel fogsz újra és újra találkozni.
Részvételi díj: 3000Ft/alkalom
Jelentkezés és további információ:
Katona-Bajnóczi Piroska: +36-20-5891953, pkatona72@gmail.com
Pribay Borbála: +36-20-9506003, borbala.pribay@gmail.com
2022 szeptember 26.