Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 18/11/2021
6:00 du. - 8:00 du.

Kategóriák


“A szeretett lény akkor is létezik, amikor már meghalt.” (Gabriel Marcel)
Segítség a gyászban:
Gyászfeldolgozó csoport indul november harmadik hetében, amelyre várjuk mindazokat, akiknek régebben, vagy a közelmúltban kellett szembenézniük egy szerettük halála okozta fájdalommal.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy könnyebben feldolgozható a trauma, ha sorstársakkal osztjuk meg érzelmeinket. Megkönnyebbülést hozhat számunkra, ha azt tapasztaljuk, hogy nem vagyunk egyedül, és mások történetén keresztül jobban ráláthatunk saját veszteségünkre.
Az önsegítő csoport erősít, támogat. Itt megértik azt, amire a környezetünk, ismerőseink értetlenül, vagy tehetetlenül reagálnak. A csoport tematikája segít az ellentétes érzelmek feltárásában, és struktúrát ad a veszteségek feldolgozásához.
Egy ilyen elfogadó légkörben nyíltan lehet beszélni érzelmekről, emlékekről és az új élethelyzet kihívásairól. A csoport tagjai egymást támogatva keresik a továbblépés lehetőségeit, és tanulnak egymástól.
A csoport tematikusan 2 hetente, csütörtökönként találkozik 10 alkalommal, a második alkalom után zárttá válik (ekkortól nem tudunk új jelentkezőket fogadni).
Szeretettel várjuk mindazokat, akik úgy érzik, egyedül maradtak gyászukkal, vagy úgy érzik, nem szeretnék környezetüket terhelni fájdalmukkal, és szívesen beszélnének róla sorstársakkal.
A csoport 4-10 fővel indul, 10 alkalmat foglal magába. Az első 2 találkozás nyitott, addig lehet csatlakozni, utána a csoport zárt lesz, ugyanazokkal a személyekkel fogsz újra és újra találkozni.
Az együttléteket Pócsik Krisztina, gyógypedagógus és Puskás Brigitta, pszichológushallgató, a Napfogyatkozás Egyesület gyászcsoportvezető önkéntesei tartják.
A részvétel feltételei:
– COVID védettségi igazolvány
– A csoport indulását megelőzően mindenkivel szeretnénk folytatni egy negyedórás online beszélgetést, hogy kicsit megismerjük egymást a jelentkezőkkel, és mindenki feltehessen nekünk bármilyen felmerülő kérdést.
A csoport felekezeti hovatartozástól, hitbeli meggyőződéstől független.
A találkozások helyszíne: Sonart Stúdió, 1023 Budapest, Török u. 8.
(Az esetleges járványügyi intézkedéseket figyelembe véve előfordulhat, hogy lezárások esetén egyes alkalmak online valósulnak majd meg.)
A terembérleti hozzájárulás maximális összege 3000 Ft/fő/alkalom lehet.
Időpont: kéthetente csütörtökönként 18.00 – 20.00
Első alkalom: 2021. november 18.
További alkalmak:
– december 2.
– december 16.
– január 6.
– január 20.
– február 3.
– február 17.
– március 3.
– március 17.
– március 31.
Jelentkezés és további információ:
Puskás Brigitta: +36-30-858-7963, brigibrigittu@gmail.com
Pócsik Krisztina: pocsik.kriszti@gmail.com
“A gyásszal járó fájdalom feldolgozása teszi lehetővé, hogy megváltozott helyzetünket elfogadjuk és új tartalommal töltsük meg. Így érkezhetünk el – az életben folytonosan ismétlődő búcsúzások kényszerében – önmagunk megvalósításának új szakaszához, egy új azonosságtudathoz.” (Verena Kast)
2021 november 18.