Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 29/09/2023
6:00 du. - 8:00 du.

Kategóriák


Gyászfeldolgozó csoport indul 2023. szeptember 29-én a XIII. kerületben.

Szeretettel várom csoportomba azokat a gyászolókat, akik elvesztették szerettüket és nyitottak arra, hogy sorstársakkal együtt dolgozzák fel veszteségüket. A segítségkérés, a saját szükségleteink megfogalmazása, kimondása nehéz. Mindenkinek. Sokunkban él az a hiedelem, hogy csak magunkra számíthatunk, egyedül kell szembenéznünk nehézségeinkkel, hisz lám más is elboldogul egyedül. Ha nem ezt tesszük, gyengék vagyunk, tehernek érezzük magunkat.

De ez korán sincs így: kérhetünk és kaphatunk segítséget. Ilyenkor tud segítség lenni a sorstársakkal való beszélgetés, a gyászcsoport nyújtotta biztonságban, ahol megtapasztalható a kimondás és a meghallgatás ereje. A csoportra jellemző a bizalom és a nyílt légkör, ahol teret adunk a kérdéseknek és igazodunk az igényekhez. Ahol szavakba öntheti érzéseit miközben megtapasztalhatja, hogy nem egyedül küzd nehézségekkel, hanem mások is vannak hasonló helyzetben.

A csoporttagok általi megértés és elfogadás a csoportban való részvétel lényege; nem csak kapunk, hanem adunk is. Ezáltal könnyebben kimondható és megélhető a veszteség, és ilyen módon a gyász feldolgozhatóvá válik, a csoport, és önmagunk belső erőforrásaira támaszkodva.

A találkozások helye: 1133 Budapest, Kárpát u.
A csoport 10 alkalmas lesz, az első alkalom: 2023. szeptember 29., (péntek) 18.00 óra.
A csoportalkalmak hetente, pénteki napokon, 18 órakor kezdődnek, időtartamuk 1,5-2 óra.
A csoport létszáma: minimum 6, maximum 8 fő.
A csoport indulása után az első két találkozás nyitott, a harmadiktól már zárt. A csoporttagok elköteleződése szükséges a további nyolc alkalomra.

A csoportban való részvétel 4000 Ft/alkalom.
Érdeklődni és jelentkezni az alábbi telefonszámon, vagy e-mail-címen lehet:
 e-mail: kapcsolat.enterkep@gmail.com
 telefon: +3630 9916431

Jelentkezést követően időpontot egyeztetünk egy személyes beszélgetésre, az online tér adta lehetőségeken belül.
A csoportot vezeti: Formanek László György, mentálhigiénés szakember, gyászcsoportvezető, coach

2023 szeptember 29.