ŐK ÉRTÜNK MI ÉRTÜK VESZTESÉGFELDOLGOZÓ SZAKMAI NAP SZOCIÁLIS, OKTATÁSI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEN DOLGOZÓ MUNKATÁRSAKNAK

A Napfogyatkozás Egyesület 2021. decemberéig adománygyűjtő kampányt folytatott, amelynek célja egy olyan program elindítása, amelyben szociális, egészségügyi és oktatási területen dolgozó szakemberek, munkatársak kapnak segítséget

–  a munkájuk kapcsán tapasztalt, az ügyfeleik, diákok élethelyzetével kapcsolatos áttételes veszteségeik feldolgozására

– a segítő munkájuk kapcsán megjelenő veszteségek kezelésében

– veszteségfeldolgozó eszköztáruk bővítésében.

Fontosnak tartjuk, hogy ez a lehetőség a szakmai kompetenciák erősítése mellett a kiégés megelőzés és az öngondoskodás szempontjából is hasznos legyen a résztvevőknek.

A program azért indul és azért támogatták olyan sokan, mert a segítő szakmában dolgozók leterheltsége és helytállása olyan, sokszor a rendszerszinten be nem töltött funkciókat pótol – sokszor erőn felüli teljesítménnyel. A járványhelyzet és kríziskezelés során rájuk sokkal kevesebb figyelem jutott és az elismerés is sok esetben elmaradt. A programnak az a célja, hogy most azok kapjanak segítséget, akik segítő szakmában dolgoznak. Ne kényszerüljenek arra, hogy a feladataik ellátása érdekében a saját veszteségeiket kell folyamatosan háttérbe szorítaniuk. Ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy biztonságos és szakértők által vezetett lehetőségekhez jussanak hozzá a veszteségfeldolgozás során.

Egyéni jelentkezési lehetőség:

2022. május 27-én ingyenes veszteségfeldolgozó szakmai napot szervezünk, a szociális, egészségügyi és oktatási területen dolgozók számára.

A szakmai nap programja:

9.00-12.00: szektorközi képzés és tapasztalatcsere valósul meg – a veszteségekkel kapcsolatos kompetenciák és tudások bővítése, tapasztalatcsere, egymással folytatott párbeszéd kialakításán keresztül.

13.00-16.00: kiscsoportokban az oktatási, egészségügyi és szociális területen dolgozók sajátos veszteségeivel foglalkozunk, önreflexív módon és az egyéni megküzdések lehetőségeinek bővítésére fókuszálva a saját szakmacsoportjukban.

Várjuk a jelentkezőket az ellátórendszer mindhárom területéről, mert célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk a feldolgozáshoz, eszköztár bővítéséhez.

A szakmai nap helyszíne: Budapest – helyszín egyeztetés alatt.

A programon való részvétel ingyenes.

A szakmai napot a Napfogyatkozás Egyesület gyászkísérői tartják:

Szilvágyi Beatrix gyászkísérő, tréner, coach

„25 éve tartok készségfejlesztő tréningeket, egyéni támogatást 2009 óta nyújtok. Veszteségek feldolgozásában csoportos és egyéni formában is támogatom a hozzám fordulókat abban, hogy megleljék a békét és meglássák saját erőforrásaikat.”

Deák Johanna gyászkísérő, gyászcsoport vezető, coach, mentálhigiénés szakember

„Az egészségügyben dolgozók munkájuk során rendszeresen találkoznak a veszteséggel és a halállal, az ehhez való kapcsolódásukat segítem.”

Mucsi Georgina szociális munkás, gyászkísérő, gyászcsoport vezető, oktató

A szociális szférában dolgozók komplex veszteségeihez szakmai és személyes tapasztalataim alapján törekszem kapcsolódni.

Várkonyi Virág pszichológus, gyásztanácsadó.

Iskolapszichológus, serdülőkkel, szülőkkel és tanárokkal foglalkozom egyéni és csoportos formában.

Jelentkezési határidő: 2022. május 22.

Online jelentkezési lap:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDcDV7Iwt8aHXZ49Pkyo7kyyHr6uWmX2bkYCR57LOL6kwnVA/viewform

További információ:

Kánya Kinga – kanya.kinga@gyaszportal.hu

2022 április 3.