Sajátélmény alapú workshop gyászcsoport kísérőknek

„A művészet a kimondhatatlan tolmácsa; ezért bolondságnak tűnhet újból szavakba foglalni az alkotást. Ám miközben mégis erre törekszünk, a megértés olyan nyereségre talál, mely az alkotó lelki gazdagságát rejtélyes módon, akár a végtelenségig gyarapítani fogja.” – állítja Johann Wolfgang von Goethe, Európa egyik első komplex művészetterapeutája.

Ezen a workshopon kreatív alkotás és együttgondolkodás segítségével hozzuk felszínre, amit veszteségeink átéléséről, öngyógyító folyamatainkról, embert próbáló időkben az autonómiánk megőrzéséről, a stressztűrésről, belső erőforrásaink eléréséről és az újjáépítésről talán már ősidőktől fogva tudunk.

Formázunk, tépünk, színezünk, mozgunk, zenét hallgatunk és mesélünk – miközben számba vesszük az emlékezés mellett nemcsak a túlélés és az újjászületés, de a teherbíráshoz és ellenálló-képességünk megőrzéséhez szükséges eszközöket is.

A gyakorlatsorok után a szellemi alapok elméleti áttekintésével zárjuk a napot.

A foglalkozásra szeretettel várjuk azokat, akik gyászolókat vagy veszteséggel élni tanulókat csoportos vagy egyéni formációban professzionálisan kísérnek ill. segítenének, és szeretnék bővíteni az ehhez szükséges eszköztárukat.

A részvételhez semmilyen előzetes művészeti képzettség nem szükséges!

Az alkotáshoz szükséges eszközökről a csoportvezető gondoskodik.

Időpont: folyamatban

A workshop díja: 12.000 Ft / fő (egyesületi tagoknak: 10 000 Ft)

Jelentkezés: kanya.kinga@gyaszportal.hu

A workshopot vezeti: Ferber Eszter csoportvezető, az MMSZKE[1] komplex művészetterapeutája

[1] Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület

By Comments off , , , , , június 16, 2020