A Napfogyatkozás Egyesület gyászkísérői hat héten keresztül jelentkeztek élő adással az egyesület facebook oldalán. A beszélgetésekben a járvány során megélt szigorításokkal és változásokkal járó megéléseikre, veszteségeikre reflektáltak. Hiszünk abban, hogy gyászkísérőként önmagunkra, a saját veszteségeinkre is figyelnünk kell ahhoz, hogy valóban oda tudjunk fordulni figyelemmel, kísérő attitűddel a gyászolók felé. Ez a módszertanunk és hitelességünk egyik alapja.

A beszélgetésekkel ösztönözni is kívánjuk a nézőket, hogy saját környezetükben beszélgessenek, reflektáljanak megéléseikre, érzéseikre, hangulataikra, osszák meg mit élnek át. A kihívások nagyon sok megoldásra váró helyzetet hoznak, át kell alakítanunk a megszokott életünket, sok területen bizonytalansággal, többletfeladatokkal sokszor megoldhatatlan, kilátástalan helyzetekkel szembesülünk.

A közösség, a megosztás, a támogatás érzése segít az erőforrásainkhoz hozzáférni, és ehhez időre és erre szánt térre van szükség. Mi hetente 30 percben erre igyekeztünk teret adni. A fél órás beszélgetések végigvezetik a két hónapos koronavírus kapcsán megélt helyzeteket – egy ívet adnak. A beszélgetések 2020- május 15-én értek véget, ekkor már egy új helyzetben úgy érezzük, másként folytatjuk a megosztásokat.

A beszélgetések megtekinthetők:
2020. április 3.

2020. április 10.

2020. április 17.

2020. április 24.

2020. május 1.

2020. május 8.

By Comments off május 15, 2020