Szeretettel meghívjuk a Napfogyatkozás Egyesület által szervezett szakmai napra, amelynek témája:

A GYÁSZOLÓ GYERMEK SEGÍTÉSE

A szakmai nap keretében a gyászoló gyermekek támogatásának jellegzetességeiről, jelentőségéről, és lehetőségeiről kapnak a résztvevők átfogó, és a hétköznapokban is alkalmazható ismereteket.
A szakmai napot ajánljuk oktatási, szociális és egészségügyi területen gyermekekkel és családokkal dolgozó szakembereknek, akik szeretnék hatékonyan támogatni ügyfeleiket, tanítványaikat veszteségeik (halál, válás, betegség) feldolgozásában.

A szakmai nap időtartama: 6 óra (10.00-16.00 között)
Helyszínek és időpontok:

 

Ezúton tájékoztatjuk tagjainkat, gyászkísérőket és a képzéseinken résztvevő, képzéseinkre , csoportjainkra jelentkezőket arról, hogy a koronavírussal kapcsolatos hatósági intézkedésekkel összhangban a Napfogyatkozás Egyesület képzései, csoportjai, szakmai műhelyei április végéig nem lesznek megtartva. A helyzet bizonytalansága miatt a résztvevőket és tagjainkat folyamatosan tájékoztatjuk a további döntésekről és fejleményekről.

 

 

További helyszínek és időpontok: várjuk a szakmai napot igénylő szakmai közösségek, tantestületek gyermek- és szociális intézmények megkeresését is, ebben az esetben van lehetőség a szakmai nap díjmentes igénybevételére.

A szakmai nap programja:

  • A gyermek gyászának, veszteségfeldolgozásának jellegzetességei, korosztályi sajátosságai
  • Feldolgozatlan veszteségek jelei, következményei, szerhasználati kockázatok
  • Támogató kommunikáció az érintett gyermekkel és a környezetével
  • A közösség szerepe a veszteségfeldolgozásban, a kirekesztés/kirekesztődés megelőzése
  • A rítusok hiánya és lehetőségei

Szeretettel várjuk pszichológusok, szociális munkások, mentálhigiénés szakemberek,  pedagógusok, nevelők, iskolai szociális segítők jelentkezését, és minden érdeklődőt!

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük kísérje figyelemmel a szakmai napok időpontjait, hogy jelentkezését még időben elküldje. Az alábbi jelentkezési lapon kiválasztható, hogy melyik helyszínre és időpontra jelentkezik. 

Jelentkezési lap:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeYKPjfAQQIZTtFZ0k5y4vyZVSPC9wq3hKssBMIN5q1CW_JA/viewform

A jelentkezési lap kitöltésével vállalja a szakmai napon történő részvételt. A résztvevők létszáma korlátozott. ezért a lemondásokat az esemény előtt 72 órán belül már nem tudjuk elfogadni.

A Reményvirág program a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által megvalósított Swimathon adománygyűjtő kampány keretében felajánlott támogatásból valósul meg.

By Comments off január 3, 2020